Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
23.01.2024

Новомосковські депутати обрали нову назву місту

Новомосковські депутати обрали нову назву місту

З третьої спроби депутати змогли дійти спільної думки.

Нагадаємо, місто Новомосковськ підпало під закон про деколонізацію топонімів і має бути перейменоване.

У місті пройшло голосування серед мешканців, за підсумками якого найбільша кількість голосів отримала назва Новосамарськ – 51,43%. Також у голосуванні брали участь назви Самар та Новоселиця.

Депутати вже двічі збиралися на сесії міськради, щоби проголосувати за нову назву. Але раніше їм не вдавалося дійти консенсусу.

І ось на позачерговій сесії 23 січня депутати ухвалили рішення про подання на розгляд Верховної Ради України назви Нова Самар як нової для міста Новомосковськ. Про це повідомив мер Сергій Резник.

Ця назва не виносилася на голосування мешканців міста. Коли 22 грудня депутати не підтримали жодної назви, за яку голосували новомосковці, назву Нова Самар запропонувала голова ГО «Сім'я Героя» Людмила Голополосова, подавши листа від членів організації. Тоді ж мер Новомосковська Сергій Резник заявив, що назва Новосамарська не відповідає вимогам закону про деколонізацію топонімів. Це була позиція профільного комітету Верховної Ради та Українського інституту національної пам'яті.

Остаточне рішення про нову назву Новомосковська ухвалять депутати Верховної Ради.



Gorod.dp.ua - міський сайт Дніпра »

Читайте також:

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності