Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
09.01.2024

Дніпро залишається потужним хабом допомоги військовим. Як працює надсучасний міський реабілітаційний центр

Дніпро залишається потужним хабом допомоги військовим. Як працює надсучасний міський реабілітаційний центр

Павлу 42 роки. До Великої війни працював будівельником і жодного разу не тримав у руках зброї. Пішов до ЗСУ добровільно.

Спочатку служив у стрілецькому батальйоні на Запорізькому напрямку. Потім перевчився на сапера та ніс варту в Херсонській області. Там і отримав поранення внаслідок підриву ворожої міни. Кінцівку довелось ампутувати. Зараз чоловік проходить лікування в реабілітаційному центрі Дніпра.

«Я розумів, що будь-якої миті можу отримати поранення. Тому навіть не здивувався, коли це сталось. Зараз почуваю себе чудово. Мене дуже підтримує моя родина, дружина, діти. Тут я готуюсь до реампутації, адже ампутація пройшла невдало, випирає кістка, через це не загоюється рана. Після завершення лікування хочу залишитись у ЗСУ, стати інструктором», — поділився Павло.

З кожним пацієнтом у реабілітаційному центрі Дніпра працює мультидисциплінарна команда, яка складається з лікарів фізичної реабілітації, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, логопедів та психологів.

Для кожного хворого програма розробляється окремо з урахуванням запиту пацієнта.

У випадку з Павлом основну увагу приділяють підготовці до майбутнього операційного втручання та збільшенню силових показників, витривалості і стабільності нижніх кінцівок.

«Павло абсолютно самостійний пацієнт. Він може пересуватися, обслуговувати себе, навіть їздити на велосипеді. Але проблема в тому, що на ампутованій нозі є кістковий відросток, якого не повинно бути. Він тисне йому на м’які тканини. Через це рана на його нозі не загоюється. Наше завдання — підготувати його до операції, після якої він зможе вільно та безболісно використовувати кінцівку в протезі», – зазначила Олександра, фізична терапевтка.



Прес-служба Міської ради »

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності