Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
28.12.2023

Днепре улицу назвали именем погибшего героя. Кем он был?

Днепре улицу назвали именем погибшего героя. Кем он был?

Бывшая улица Рабкорровская теперь носит имя Юрия Лисняка – героя 128 Днепровской бригады ТРО.

Активный топонимический процесс в Днепре продолжается. На недавней сессии Днепровский горсовет переименовал еще ряд улиц и переулков. Новое имя получила и бывшая улица Рабкорровская.

Теперь она носит имя Юрия Лисняка – нашего земляка, сражавшегося в составе 128 Днепровской бригады ТРО. Он погиб год назад, в декабре 2022 года…

О судьбе героя рассказали в 128 Днепровской бригаде ТРО ВСУ:

«У Дніпрі назвали вулицю на честь Юрія Лісняка, загиблого воїна 128 бригади ТрО ЗСУ. Зміна назви відбулася за ініціативою колективного звернення мешканців вулиці Робкорівська. Юрій Лісняк все життя був їхнім сусідом, а з початком повномасштабного вторгнення він вступив добровольцем до складу нашої бригади разом з сином.

Юрій загинув під час відбиття потужної атаки російських окупантів, яка відбулася 11 грудня 2022 року. Тоді росіяни намагалися пробити позиції наших підрозділів броньованим кулаком. Це був важкий і страшний бій, в якому наші воїни вистояли і знищили 14 одиниць російської бронетехніки: сім танків, п’ять БТР і два БМП. Ці два БМП знищив саме Юрій. Його вмілі дії допомогли не лише відбити атаку, але й знищити живу силу окупантів, яка йшла за бронетехнікою.

Через рік, у грудні 2023 року, сесія Дніпровської міської ради одноголосно затвердила перейменування вулиці на честь її героїчного мешканця.

Разом до Перемоги!».

Сейчас в Днепре уже 15 улиц носят имена погибших в Большой войне героев.



Gorod.dp.ua - городской сайт Днепра »

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності