Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
18.12.2023

Співаючий Шрек та Королева гламуру замість Снігової. Дніпровські заклади культури готуються до зимових свят

Співаючий Шрек та Королева гламуру замість Снігової. Дніпровські заклади культури готуються до зимових свят

Для малих та дорослих. У Дніпрі міські заклади культури активно готуються до новорічних свят.

«Це – міські бібліотеки, будинки культури, міські театри тощо. В усіх закладах, де проходитимуть святкування, є укриття. Майже всі вистави, квести тощо присвячені українським новорічним святковим традиціям, або підлаштовані під українську сучасність», — розповідає заступник директора департаменту – начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов.


Сьогодні він чергує містом. Перевірив, як готуються заклади до різдвяних та новрічних свят. Йде репетиція вистави «Ніч перед Різдвом» у Центральній міській бібліотеці.

«Ми дещо осучаснили сценарій, адже хочеться, щоб було цікаво як дорослим, так і малим. Наприклад, тепер Вакула для Оксани шукатиме не черевички, а айфон останньої моделі. А я — замість Снігової королеви стала Королевою гламуру», — ділиться Катерина Іванюшкіна, заступниця директора Дніпровських міських публічних бібліотек.

Прем’єра осучасненої вистави «Ніч перед Різдвом» відбудеться у Центральній міській бібліотеці 28 грудня. Відвідування — безкоштовне. Детальніше

Щодня до середини січня дніпряни та гості міста зможуть пройти сучасний квест, присвячений українським традиціям у сучасному інтерактивному Музеї історії Дніпра.


«Всю нашу експозицію ми перетворимо на цілий атракціон з пригодами й цікавими завданнями для дітей. Кожна зала представлятиме собою декілька станцій, якими мандруватимуть відвідувачі», — розповідає директорка Музею історії Дніпра Олександра Бірюкова.

Пройшов квест й черговий по місту.

«В цьому надсучаснішому музеї під час квесту треба розгадувати ребуси. Тим самим — дізнаєшся цікавинки з різдвяних традицій нашої країни. Наприклад, як наші предки прикрашали ялинку. Тож запрошую дніпрян та гостей міста на такий квест», — ділиться Євген Хорошилов. Детальніше — на сайті музею.

А ансамбль «Юність Дніпра» репетирує мюзикл «Шрек».


«Ми надихалися бродвейським мюзиклом, додали трішки своїх цікавинок», — уточнює кохана Шрека Фіона, а у житті Євгенія Іголкіна.

А головний герой Олег Пеньков додає:

«Підлаштували сценарій під народний лад. Тобто будуть цікаві фразочки, які знаємо лише ми — українці. Цікаво буде як дорослим, так і малим».

Прем’єра мюзиклу буде на Різдво – 24 грудня у Дніпровському Будинку мистецтв.



Прес-служба Міської ради »


1111  (19.12.23 11:04): Мда... Гоголь в гробу вращается с бешенной частотой от таких интерпретаций его произведения. Відповісти | З цитатою
мда  (19.12.23 09:35): конченые... Відповісти | З цитатою
Король гламура  (18.12.23 19:07): "Королева гламура вместо Снежной" - какой ещё "Снежной"? Снеугрочки, что ли?
Ну и правильно, гламур наше всё, а особенно его королевы. Какие времена, такие и "снегурочки".
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності