Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
12.08.2023

Дніпро має знизити вартість евакуації автомобілів-порушників - антимонопольний комітет

Дніпро має знизити вартість евакуації автомобілів-порушників - антимонопольний комітет

10 серпня 2023 року Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України визнала дії комунального підприємства «Транспортна інфраструктура міста» Дніпровської міської ради порушенням законодавства про захист економічної конкуренції та оштрафувала на 6 млн 472,7 тися грн.

Підприємство є єдиним суб’єктом господарювання у Дніпрі, що надає послуги евакуації спеціальним автомобілем на майданчик для тимчасово затриманих інспекторами з паркування.

Комітет виявив, що КП «Транспортна інфраструктура міста» своїм наказом від 12 березня 2021 року № 46 встановило завищену вартість зазначеної послуги для водіїв і власників транспортних засобів.

Зокрема, підприємство необґрунтовано включило до калькуляції вартості вказаної послуги суму амортизаційних відрахувань, нарахованих на евакуатори, що були придбані коштом міського бюджету.

КП «Транспортна інфраструктура міста» не витрачало власних коштів на придбання автоевакуаторів, відповідно, не мало б включати до калькуляції вартості евакуації автівок амортизаційі відрахуваня (як витрати, що відшкодовуються підприємству споживачами). Зазначені підходи відповідача до порядку визначення вартості послуги евакуації призвели до її завищення на 502,02 грн, що становить більше 20 %.

Такі дії підпадають під порушення, передбачене Законом України «Про захист економічної конкуренції», – зловживання монопольним (домінуючим) становищем шляхом встановлення таких цін, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку.

За результатами розгляду справи Комітет визнав КП «Транспортна інфраструктура міста» порушником законодавства та наклав штраф. Також відповідач у двомісячний строк зобов’язаний припинити порушення.



Антимонопольний комітет України »


на основании  (13.08.23 09:21): этого решения можно подавать в суд иски о возвращении средств уплаченых за эвакуацию транспортных средств в период с 12,03,21 по 10,08,23. При чем, что немаловажно, можно требовать возврата всей суммы кроме штрафа за неправильную парковку. а после пересмотра стоимости эвакуации КП ТИГ смогут вновь подавать встречный иск к Вам. Відповісти | З цитатою
:)  (12.08.23 19:18): не, ну понятно, что идет подготовка к выборам, но неужели нельзя найти более убедительного обоснования? Горсовет покупает эвакуаторы и вносит их в уставной фонд коммунального предприятия, эвакуаторы внесены с состав основных средств, на которые по правилам бухучета ДОЛЖНА начисляться амортизация. Или эти выпускники трускавецкого Зе-института хотят предложить, чтобы горсовет за свои деньги (вернее за деньги всех горожан) ремонтировал эвакуаторы, которые используются для эвакуации авто нарушителей? На оно нам, горожанам не надо. И даже если такое сделать, то прийдет уже НАБУ и прокуратура с претензией о нецелевой трате средств.
Что вы там затеяли, АМКУ? Вы уже с ценой на подсолнечное масло разобрались? - проблеме четвертый год! А с ценой лука весной? А с ценой на яйца для армии?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності