Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
28.07.2023

На 70% комунальники Дніпра ліквідували наслідки негоди. Бригади працюють в різних куточках Дніпра

На 70% комунальники Дніпра ліквідували наслідки негоди. Бригади працюють в різних куточках Дніпра

Повалені дерева, розірвані дроти та падіння електроопор. Такого лиха наробила негода за одну ніч у Дніпрі. З її наслідками комунальні служби Дніпра борються від ночі.

За дорученням міського голови Дніпра комунальні підприємства оперативно взялись ліквідовувати всі наслідки.

Найбільшого лиха наробили дерева. Лише за одну ніч до КП «Міськзеленбуд» ДМР надійшло понад 200 заявок. 14 бригад приступили до роботи з 6:00 і вже відпрацювали майже половину заявок.

«Зараз ми працюємо на перехресті вул. Юрія Савченка та вул. Володимира Антоновича. Тут впала фаутна аварійна тополя висотою 25 м на пішохідну алею, проте руху автомобілів та електротранспорту не заважає. До вечора ми, бригада з 20 людей, її розпиляємо та приберемо», - коментує заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Олексій Самілик, який 28 липня є черговим по місту.

Також він перевірив, як ліквідовує наслідки негоди КП «Міськсвітло» ДМР.

«Протягом ночі наша аварійна бригада диспетчерської служби зробила повний обʼїзд по місту. Вона виявила 22 обриви контактної мережі, 55 аварій на шафах зовнішнього освітлення та 3 падіння електроопор. Вранці ми розподілили між бригадами задачі, та оперативно всі виїхали, аби їх виконати. Від самого ранку кілька бригад усунули 5 пошкоджень на ж/м Тополя-2 та ж/м Тополя-3. Зараз тривають роботи на ж/м Тополя-1. Тут сталось коротке замикання, через що не все освітлення працює. Тож робимо все можливе, аби швидко та якісно відремонтувати мережу», - каже начальник експлуатаційно-технічного району №1 КП «Міськсвітло» Олександр Приходько.

«Для усунення наслідків негоди підприємство задіяло 10 аварійних бригад та різну спецтехніку, аби якнайшвидше здолати наслідки негоди. КП «Міськсвітло» за допомогою вимірювального приладу перевіряє повітряну лінію та шукає, у якому напрямку є пошкодження. Коли його знайдуть, ділянку обстежують та за необхідності усувають несправність. До кінця дня плануємо завершити всі роботи на всіх ділянках, аби вже увечері зовнішнє освітлення працювало у штатному режимі», - додав Олексій Самілик.

Паралельно з бригадами КП «Міськсвітло» ДМР та КП «Міськзеленбуд» ДМР працює в посиленому режимі і КП «УРЕА».

«В цілому критичних ситуацій в місті немає. А щодо аварійних - ми вже все ліквідували. Вночі були невеличкі ділянки, на яких ми посилено відпрацювали - це вул. Моніторна, вул. Метробудівська, вул. Набережна Перемоги в районі Мерефо-Херсонського мосту. Там посилено працювали дві бригади. Також були проблеми й на вул. Велика Діївська та на Набережній Заводській, але ще вночі й там наші бригади швидко відпрацювали, і на ранок там можна було проїхати», - каже начальник бригади Андрій Олефіренко.

Зранку по місту 8 бригад продовжують прочищати всі зливові каналізації та колектори.

«Через цю негоду в місті випала значна кількість опадів. Але при цьому місто не потонуло, бо наші спеціалісти системно та планово ремонтують дощоприймачі, колодязі, колектори, а також своєчасно їх очищають. Тож завдяки такій злагодженій роботі ми впорались з негодою. Було лише кілька локацій з незначними підтопленнями», - зазначив Олексій Самілик.

Комунальники продовжують працювати над очищенням дощоприймальних мереж. До кінця дня вони планують прочистити близько 3 тисяч колекторів.

В цілому станом на 15:00 у Дніпрі на 70% комунальники побороли наслідки негоди.



Прес-служба Міської ради »

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності