Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
31.01.2017

Дніпро першим в Україні запускає мобільний додаток Waze, який сповіщає про ситуації на дорогах

Дніпро першим в Україні запускає мобільний додаток Waze, який сповіщає про ситуації на дорогах

Дніпро став першим містом України, в якому всі ремонтні роботи на дорогах будуть відображатися у спеціальному мобільному додатку. Безкоштовний сервіс Waze, який є частиною Google, не лише підказуватиме дніпрянам, на яких саме вулицях працюють комунальники, а й радитиме, як краще прокласти свої маршрути.

Які ще ІТ-новації працюють у транспортній сфері Дніпра, 31 січня, під час спільної прес-конференції, розповіли в. о. заступника міського голови Яніка Мерило та начальник управління інформаційних технологій міськради Ірина Корецька.

«Місто саме додає інформацію про надзвичайні ситуації, перекриття руху або щось інше. Це така інтерактивна програма, де постійно можна буде відстежувати, який нині стан руху», – пояснила Яніка Мерило.

Додаток Waze можна скачати в інтернет-магазині. Програма здатна виводити на дисплей всі перекриття на дорогах, які здійснюють комунальники. Дніпряни також можуть самостійно робити помітки на мапі про ускладнення руху.

Також у Дніпрі вже кілька місяців працює електронний сервіс Navizor. За інформацією Яніки Мерило, наразі відцифровано вже 67% дніпровських доріг. Оцінили стан шляхів, який відстежує Navizor, вже 27 тис. дніпрян. Також на спеціальну електронну мапу нанесено вже понад 4 тис. інфраструктурних об'єктів, на яких тривають ремонти.

Ірина Корецька також додала, що в цьому році в Дніпрі продовжать встановлювати «розумні зупинки». Перші два комплекси нового покоління вже працюють на ж/м Перемога. Зупинки обладнані вай-фаєм, пристроями для підзарядки телефонів і кнопкою виклику поліції.

Ще однією ІТ-новацією для транспортної сфери Дніпра стане запровадження оплати проїзду через мобільний телефон. Принцип простий – смартфон сканує QR-код, що розміщений у салоні транспорту. Переведення коштів здійснюватиметься через інтернет-банкінг. Очікується, що вже найближчим часом нововведення тестуватимуть пасажири 1-ї лінії трамваю. Яніка Мерило також зазначила, що кондуктори пройдуть спеціальне навчання вже цього тижня.

Разом з тим, уже підготовлена спеціальна програма, яка регулюватиме функції картки мешканця. Документ мають погодити на сесії міськради. Картка мешканця, або е-квиток, відкриє дніпрянам зручний доступ не лише до сплати за проїзд. З його допомогою можна буде користуватися електронною медичною карткою, чергою в ЦНАПи та до лікарень.

Також цьогоріч у мерії планують запустити спеціальний кол-центр.

«Можна буде не лише зателефонувати, а й надіслати повідомлення електронною поштою або через особистий кабінет. Сервіс буде зручним для містян різного віку – він буде простим і зрозумілим», – сказала Ірина Корецька.

Мешканці Дніпра, які звертатимуться до цього кол-центру, зможуть відслідковувати, на якому етапі виконання перебуває їхній запит. Ці процеси будуть нанесені на спеціальну карту. Очікується, що сервіс почне функціонувати в найближчі місяці. Наразі комунальні служби міста працюють над тим, щоб створити єдиний потік подачі та обробки інформації.

Яніка Мерило також повідомила, що відсьогодні дніпряни можуть замовляти довідки про місце проживання через портал державних послуг іGov. Загалом для мешканців Дніпра на порталі іGov доступні близько 60 послуг.



Прес-служба Міської ради »


Проходящий  (02.02.17 20:19): Waze штука прикольная и нужная...особенно в Израиле:) У нас, в Днепре, все пока в стадии становления:( Особенно впечатляют попытки Waze "разговаривать" по-украински на русском, типа:"Повэрнэте налэво...". Рекомендую. Чем больше будет пользователей, тем больше будет информации. Відповісти | З цитатою
Кризис  (31.01.17 22:16): какие то облачные сервисы создает яника мерило ... Відповісти | З цитатою
Гость  (31.01.17 17:05): Не совсем понял , что Днепр запускает ? Пользуюсь Waze более трёх лет и на территории Украины в том числе . Приложение доступно и на русском языке . Очень хорошее и полезное приложение , это скорее даже как социальная сеть . Очень развито , как я понял в Израиле т.к. именно по совету израильских друзей стал им пользоваться . Не понятно в чём заключается новаторство днепровской администрации ? Наверное то , что теперь там будет размещаться официальная информация от администрации. Так повторюсь ещё раз - это социальная сеть и размещать там информацию может кто угодно . На пример таксисты или любые водители и пешеходы. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності