Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
21.01.2017

Работники театра Оперы и балета обратились к областным властям

Работники театра Оперы и балета обратились к областным властям

Письмо-обращение профсоюзного комитета Днепропетровского академического театра оперы и балета к руководителям области.

Профспілковий комітет ОКПК:

Голові Дніпропетровської обласної ради Пригунову Г. О.; Голові Дніпропетровської облдержадміністрації Резніченку В. М.; Заступнику голові Дніпропетровської облдержадміністрації Примакову К. Ю.;
Першому заступнику голові Дніпропетровської облдержадміністрації Кужману О. М. ; Голові постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку області, бюджету та фінансів Ніконорову А. В.; Голові постійної комісії обласної ради з питань культури, духовності та спорту Козаку Ю. І.

ОКПК «Дніпропетровський академічний театр опери та балету» отримав фінансування на заробітну плату в 2017 році у розмірі 40 527 521 гривню при потребі 62 748 269 гривень. Враховуючи, що урядом України прийнято рішення про підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн. та про збільшення першого тарифного розряду до 1600 грн., адміністрація театру прийняла рішення зберегти заробітні плати працівникам на рівні грудня 2016 року протягом двох місяців та попередити про істотні зміни в умовах оплати праці творчих працівників, починаючи з березня.

Обласна влада, врізаючи фінансування заробітної плати працівникам Дніпропетровського академічного театру опери та балету, зраджує майбутнє нашого міста, області, регіону та країни в цілому, оскільки її дії призводять до занепаду культури. Звертаємо Вашу увагу на той факт, що із шести оперних театрів України лише Дніпропетровський академічний театр опери та балету на сьогодні не має статусу національного (заробітна плата в таких театрах удвічі більша, ніж в академічних), що негативно впливає на імідж Дніпропетровщини, а після зменшення коефіцієнту академічності при нарахуванні заробітної плати театр не зможе бути вже й академічним.

Сьогодні у нашому театрі працює 486 осіб - команда високопрофесійних митців, які володіють унікальними та рідкісними професіями. Це - артисти балету, солісти опери, артисти академічного хору та симфонічного оркестру, художники, декоратори, художники по світлу та розпису костюмів, бутафори, педагоги-репетитори з балету, концертмейстери з вокалу та інші. Без усіх цих фахівців театр стане просто будівлею в центрі міста, а також не буде сенсу в існуванні хореографічної школи, яка працює і в театрі, і в музичній академії ім. Глінки. Бо випускники не матимуть можливості працевлаштуватися, якщо ми не збережемо театр. Вже сьогодні, коли наша заробітна плата істотно менша, ніж у інших театрах опери та балету (а може й ще зменшитися), артисти заради гідного заробітку будуть змушені залишити не тільки наш театр, але й місто, а хтось і країну.

Ми вважаємо, що недофінансування заробітної плати нашим працівникам - це пряма загроза існування ДНІПРОПЕТРОВСЬКОГО поки ще АКАДЕМІЧНОГО ТЕАТРУ ОПЕРИ ТА БАЛЕТУ. Нам не зрозуміла позиція обласної влади, яка не опікується культурою, яка не турбується про духовний розвиток міста, не цінує Театр, який дарує красу, добро, любов, віру, естетичну насолоду, виховує морально-духовні цінності. Ми вважаємо, що зменшення заробітної плати - це бажання влади зняти з себе відповідальність за подальший розвиток театрального мистецтва в області, за культурне майбутнє нашої держави.

Ситуація, яка склалася сьогодні, турбує не тільки артистів нашого театру, але й наших глядачів, театральну громадськість, ЗМІ, а також багатьох наших колег по всьому світу. Тому ми будемо вимушені ознайомити з нашими діями усіх небайдужих до культурного майбутнього нашого міста та регіону, усіх, хто розуміє і цінує найвище театральне мистецтво: класичну музику, оперу та балет.

Дніпропетровська область одна з найбагатших в Україні, то ми сподіваємося, що необхідні гроші для фінансування заробітної плати будуть знайдені.

Просимо надати відповідь на лист відповідно до Закону про доступ до публічної інформації у письмовій формі на адресу м. Дніпро 49000 пр. Д. Яворницького 72-А, профспілковий комітет Дніпропетровського академічного театру опери та балету театру.

Від колективу театру, голова профспілкового комітету Т.С. Каплунська



Gorod.dp.ua - городской сайт Днепра »

Фото, відео, архів новин доступні у повній версії сайту
Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності