Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.

Військово-польовий Арт

22 лютого 2018р. о 16.00 у виставкових залах Дніпропетровського національного історичного музею відбудеться відкриття Всеукраїнського мистецько-культурологічного проекту «Військово-польовий Арт», який поєднав виставку, майстер-класи і арт-терапевтичні заходи для учасників бойових дій та членів їх сімей. Проект здійснюється за підтримки Адміністрації Президента України.

Суть проекту – накласти прояви українського народного мистецтва на предмети, які мають суто військове походження – амуніцію, обладнання, засоби, привезені із зони АТО – тобто перетворити військові предмети із зони АТО на арт-об’єкти з національною символікою.

Ініціатор проекту, куратор виставки, віце-президент Асоціації «Україна - Франція», капрал поліції полку «Київ» ГУНП у Києві Павло Ротар зазначає, що робота над проектом розпочалася ще у 2014 р. Павло Ротар особисто збирав артефакти, що пройшли горнило військових подій, будучи рядовим добровольчого особливого батальйону спеціального призначення «Золоті ворота». З кожної ротації боєць привозив їх до Києва, а звідти індивідуально направляв майстрові. Працювали над виставкою більш ніж 100 митців народного декоративно-прикладного мистецтва із різних областей України. Перша така виставка відбулася у центрі культури і мистецтв МВС України (2015 р., м.Київ), потім експонування виставки продовжилося містами України, 22 лютого вона відкривається і у Дніпрі.

В експозиції представлено понад 200 експонатів. Ящики від боєприпасів, гранатомети, гільзи, технічні засоби, прапори батальйонів, фотографії бійців з передової – все це привезли із зони АТО, а майстри з усієї України перетворили на унікальні мистецькі витвори. Серед майстрів є учасники АТО, які проходять службу безпосередньо в зоні бойових дій.

«Військово-польовий АРТ» є прикладом того, як сила життя, прагнення краси та гармонії пробиваються крізь жахи війни, а добро неодмінно перемагає зло. В рамках виставки кожної суботи о 13:00 годині у музеї для дітей учасників АТО та школярів будуть проводитись майстер-класи з бісероплетіння, килимарства, петриківського розпису, виготовлення ляльки-мотанки.

Виставка працює кожного дня з 22 лютого по 20 березня 2018 р., крім понеділка та останньої п’ятниці місяця, з 10.00 до 17.00 години, каса зачиняється о 16.15.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності