Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.

Виставка «Новорічний карнавал»

Экскурсия

На виставці представлені ялинкові прикраси з колекції Дніпропетровського національного історичного музею, карнавальні маски др. пол. ХХ ст. з приватної колекції та дитячі малюнки на тему новорічного карнавалу, виконані учнями Дніпропетровської дитячої художньої школи №2

Всім гостям музею на свята ми пропонуємо здійснити невелику мандрівку в минуле і відвідати виставку ялинкових прикрас ХХ ст.. Близько 500 скляних кульок, бруньок, шишок, звіряток, героїв улюблених казок занурять вас у чарівний світ безтурботного дитинства, створять святковий настрій та нагадають історію самого свята. Ви дізнаєтесь про те, коли і навіщо люди почали прикрашати дерева, про перші смачні ялинкові прикраси, про те, як по ялинкових прикрасах можна прослідкувати історію країни…

Ця виставка ніколи б не відбулася, якби не допомога наших відвідувачів, які передавали до музею ялинкові іграшки свого дитинства. Ми дуже вдячні нашим дарувальникам!

Родзинкою цьогорічної виставки стане колекція карнавальних масок жительки Дніпра Лілії Бігєєвої. Маска – є невід’ємною частиною світової культури. Первісна людина почала використовувати маску під час особливих ритуалів посвячення у тайну, відлякування злих духів, що несуть хвороби і нещастя. В Європі з часів давніх греків та римлян маски широко використовувалися в театрі. Тисячолітній венеціанський карнавал неможливий без масок. Карнавальна маска стала частиною і новорічних корпоративів та дитячих «утренников». На виставці представлена 51 маска з пап’є-маше, картону, бархату, пластику. Найстарішою маскою колекції є маска «бабушка-«корябушка» (так називали її в родині Лілії Бігеєвої). Вона дуже важка, тому, що зроблена з пап’є-маше.

Багато років поспіль учасниками новорічної музейної виставки є юні вихованці художньої школи № 2, директор — Бойченко О.І. Учні віком від 9 до 16 працювали з надзвичайним натхненням. Виконано багато цікавих, самобутніх робіт. Понад 150 робіт було надано до оргкомітету виставки. Найкращі 15 робіт демонструються в цій залі, об’єднані темою Новорічного карнавалу на яких зимова казка перетворюється на реалії. Роботи вирізняються чистотою тону, яскравістю кольору, простотою сюжету – одним словом, музичністю.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Повна версія сайту
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Політика конфіденційності